Ειδήσεις που αξίζει να δείτε

Ειδήσεις που αξίζει να δείτε

 Στο βίντεο αποσπάσματα ψαλμών Μ. Παρασκευής με τρομπέτα , φυσαρμόνικα και ‘’χορωδία’’ από αναμνηστικές πεζοπορίες την Μ. Παρασκευή!

Στην όμορφη πλατεία του Προφήτη Ηλία στο Πισκοπιό!!

Άγιος Κυριάκος : Μια όμορφη , 4ωρη διαδρομή:Επισκοπιανή – όρος Βωλακάκι – όρος Σελινίθραις – Δανακός – Άγιος Κυριάκος – Άσφαλτος προς Άγιο Εφραίμ – Τρυπητή – Ζάναρου – Επισκοπιανή. Η παρουσία μας έτυχε ιδιαίτερης φιλοξενίας στο υπαίθριο γλέντι!

Εξέδρα στη θέση ”Πότισμα” ή ”Κήποι”! Ένα πανέμορφο τοπίο στη διαδρομή!

Γαϊδουρονήσι – Φάρος – Syros Lighthouse

Το «Ηλιοτρόπιο του Φερεκύδη» στην Σύρο: Βρίσκεται στη θέση : ‘’Σαν Μιχάλης’’ που είναι αφετηρία για τη δύσκολη διαδρομή: Σαν Μιχάλης – Καστρί – Γλυσούρα – Χαλανδριανή  (Αυτοκίνητα εις αμφότερα τα άκρα).Τώρα τελευταία νομίζω το έχουν περιφράξει και απαγορεύεται η είσοδος!!

<<Σύμφωνα με την παράδοση, ένα πηγάδι που χρησιμοποιούσαν οι χωρικοί της Σύρου σε μία περιοχή του Σαν Μιχάλη, δεν ήταν τίποτε άλλο, από ένα αστρονομικό όργανο, ένα ηλιακό παρατηρητήριο, στο οποίο υπολογίζεται η φαινόμενη κίνηση του ήλιου καθ’ όλο το έτος…..>> Περισσότερα εδώ:

https://www.koinignomi.gr/news/politismos/2016/04/15/sto-epikentro-o-syrianos-filosofos.html

Οικία-Βαφειαδάκη στα Χρούσσα:

Τη συναντάμε κατά τις εύκολες-μέτριες διαδρομές:

  1. Πεδίον Βολής Βάρης – Ρέμα Λυώνα – Κτήμα ΚΑΝΕ – Οικία-Βαφειαδάκη – Άγιος Σπυρίδων (Προστάτης των πεζοπόρων μας!) – Αποστακτήριο Τζαννή – Κτήμα ΚΑΝΕ – Οικισμός Ατελιού – Πεδίον Βολής
  2. Πεδίον Βολής Βάρης – Ρέμα Λυώνα – Κτήμα ΚΑΝΕ – Οικία-Βαφειαδάκη – Άγιος Σπυρίδων (Προστάτης των πεζοπόρων μας!) – Αποστακτήριο Τζαννή – Κτήμα ΚΑΝΕ – Δεξαμενή Κανακάρη – Στάση Κανακάρη (αυτοκίνητα εις αμφότερα τα τέρματα)

Αυροφίλητο:

Το συναντάμε πραγματοποιώντας μια από τις μέτριες πεζοπορίες:

  1. Alpha Bank – Φύλακας – Κοκκινόσπιτο – Ρεφουλιές – Πισκοπιό – Μάλια – Βίλα Στρατάκου – Αυροφίλητο – Σκλιπί – Alpha bank
  2. Κοκκινόσπιτο – Ρεφουλιές – Πισκοπιό – Μάλια – Βίλα Στρατάκου – Αυροφίλητο – Κοκκινόσπιτο – Alpha Bank

 

Ο χώρος της ‘’Θερινής’’ σπηλιάς του Φερεκύδη (Υπάρχει και η ‘’Χειμερινή σπηλιά στην Αληθινή)  είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός! Η κατάσταση στο μονοπάτι και στην περιοχή της σπηλιάς είναι η γνωστή παρά τους όποιους κατά καιρούς καθαρισμούς! Η αιτία είναι γνωστή. Δεν είναι απλά η γειτνίαση με τον χώρο “υγειονομικής ταφής” των απορριμμάτων (ΧΥΤΑ). Είναι η μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, που επιβάλει καθημερινή “υγειονομική ταφή” των απορριμμάτων με 10cm χώμα!!! Κάτι που δεν γίνεται για κάποιο μέρος της έκτασης του ΧΥΤΑ και που σαν φυσικό επακόλουθο έχει το να διασκορπίζονται οι πλαστικές σακούλες σε όλη την περιοχή! Ελπίζουμε κάποτε να λυθεί το πρόβλημα! Τ αςόλια των ξένων μας πολλά όταν τους πάμε στο μονοπάτι Ρηχωπό – Σπηλιά – Πλατύ Βουνί – Ψύχα – Γλυσούρα!

 

Η κλήση προς το 112 είναι χωρίς χρέωση και μπορεί να γίνει από σταθερό ή  κινητό τηλέφωνο (ακόμη και χωρίς κάρτα SIM) ή κλειδωμένο. Επίσης η κλήση προς το 112 μπορεί να γίνει και από δημόσιους τηλεφωνικούς θαλάμους χωρίς τηλεκάρτα.

Από Αρχάς Οκτώβρη μέχρι τέλη Μάη στις 09:00 ακριβώς από την Alpha Bank Νεωρίου κάθε Τετάρτη (εύκολες – Μέτριες) και κάθε Κυριακή (2 Ομάδες: Εύκολες και Δύσκολες έως πολύ δύσκολες) . Το καλοκαίρι απογευματινές..
Το πρόγραμμα Κυριακών Α’ Ομάδας είναι πολλές φορές κοινό με τη Β’ Ομάδα

Εδώ: Το πρόγραμμα Τετάρτης και Κυριακής  (εύκολες – Μέτριες) που αναρτάται από το facebook  ή από την ιστοσελίδα μας ,2 μέρες πριν .

 

 

/ Ανακοινώσεις

Share the Post

About the Author

Comments

Comments are closed.