Προτάσεις της Ομάδας μας για το σεμινάριο Τουριστικής Αναπτυξης

Προτάσεις της Ομάδας μας για το σεμινάριο Τουριστικής Αναπτυξης

 «Στρατηγικό Σχέδιο Διαχείρισης & Προώθησης Προορισμού και Δημιουργία Ταυτότητας Προορισμού» υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.Η συμμετοχή σας στις εργασίες της συνάντησης θα είναι καθοριστική για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

Με εκτίμηση,

Καλημέρα σας. Ευχαριστώ για την πρόσκληση

Προσωπικά, αν και θα το ήθελα, δεν θα μπορέσω να συμμετάσχω, αλλά και σε εμφανή ανάρτηση που έκανα στην Ομάδα μας στο fb,εδώ και 1 βδομάδα, δεν υπήρξε ενδιαφέρον από κανένα από τα διαχρονικώς 1.458 μέλη μας (ενεργά μέλη στη Σύρο >>100). Πιστεύω πως ο λόγος είναι πως στα 25 έτη, που εγώ τουλάχιστον ανελλιπώς πεζοπορώ, δυο φορές εβδομαδιαίως, παρά τα 10δες τέτοια meeting (ειδικά στις Δημοτικές προεκλογικές περιόδους!) δεν έχει εισακουστεί, σχεδόν, καμιά πρόταση μας! Έτσι σας αποστέλλω συνημμένα , σε .doc format, κάποιες από τις κατά καιρούς υποβληθείσες προτάσεις μας και αν θέλετε να τις αναφέρετε στο σεμινάριο!

Προς: info@toposophy.com

Περισσότερα έχουν γνωστοποιηθεί κατά καιρούς στο Δήμο και τοπικά μέσα από την ιστοσελίδα μας, χωρίς να έχουμε εισακουστεί σχεδόν σε κανένα….δείτε ΕΔΩ :

Α. Ειδικά Μονοπάτια

  1. Μεγάλες Πινακίδες κατεύθυνσης

με τους εκτιμώμενους πεζοπορικούς χρόνους (καλόν είναι να γίνουν με Λατινικούς  χαρακτήρες και μια μικρή περιγραφή) στις παρακάτω θέσεις:

  1. Στη Χαλανδριανή: Πληροφοριακή πινακίδα των χώρων Χαλανδριανής και Καστρίου και να δείχνει : ‘’Παραλία Γλυσούρας & Καστρί’’
  2. Στο Σαν Μιχάλη: Πληροφοριακή πινακίδα του χώρου του Καστρίου και να δείχνει : ‘’Προς Καστρί’’
  3. Στον Κάμπο: Πληροφοριακή πινακίδα του χώρου των Γραμμάτων και να δείχνει : ‘’Προς Γράμματα’’
  4. Στο Ρηχωπό: Πληροφοριακή πινακίδα του χώρου της Σπηλιάς Φερεκίδη και να δείχνει : ‘’Προς Σπηλιά Φερεκίδη και Πλατύ Βουνί’’ (εφ’ όσον γίνεται καθαρισμός αλλιώς είναι δυσφήμιση!!!!!)
  5. Στοιχεία ένδειξης των ανωτέρω ειδικών μονοπατιών:
  • Αρκετά μικρά αλουμινένια δίχρωμα στοιχείαένδειξης του αριθμού του μονοπατιού σε χαρακτηριστικά σημεία κατά μήκος της διαδρομής που δεν είναι εμφανές το μονοπάτι.
  • Ταυτόχρονα με τα δίχρωμα στοιχεία , σε μερικά σημεία που για αρκετή διαδρομή το έδαφος είναι βραχώδες να φτιαχτούν μικροί πέτρινοι πυργίσκοιπου για να έχουν  σταθερότητα να στερεωθούν με τσιμεντοκονίαμα.

Β. Καθαρισμός μονοπατιων

  • Φιλοξενία εθελοντών από άλλες χώρες Ε.Ε ,ειδικά φοιτητών Γεωλογίας, που θα ασχοληθούν αποκλειστικά με τον καθαρισμό των διαφόρων μονοπατιών από σκουπίδια, φυσίγγια…..με βοήθεια μελών της Ομάδας μας.
  • Την 1-11-21 είχαμε  2ωρη συνάντηση με τον γνωστό **Ελβετό καθηγητή Γεωλογίας του πανεπιστημίου της Βέρνης **και κάτοικο, για πολλούς μήνες, της Σύρου, Mr Martin.Συζητήσαμε για τα μονοπάτια της Σύρου και ειδικά για τα:Κάμπος – ΗΠΗ (Γρίζας!) και Κάμπος – Αερόλιθος – Λία που είναι τοποθεσίες και γεωλογικού ενδιαφέροντος για σπουδαστές Γεωλογίας απ’ όλο τον κόσμο! Αυτό που ο Mr Martin ζητά απ’ την Ομάδα μας: Τα σημεία εμπόδια εύκολης πρόσβασης του μονοπατιού για όλους, να καθαριστούν και κάποια να διευθετηθούν (‘’σκαλάκια’’ με σκάψιμο)!.. Ενημέρωσα το Δήμο για να μας δώσει εργάτες που μαζί με μέλη μας να υλοποιηθεί το σχέδιο του!!

  • Αρχικά ενημέρωση και μετά με μη συμμόρφωση να δίνονται πρόστιμα σε όσους, έχοντας κτήματα ή οικίες πλησίον ρεμάτων και άλλων χώρων τα ρυπαίνουν :

Γ. Festival Πεζοποριών!!!

2 πεζοπορικές διαδρομές, με τους 2 στίχους της ‘’Φραγκοσυριανής’’ του Μ. Βαμβακάρη, που μπορούν να προσελκύσουν τουρίστες όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και απ’ όλο τον κόσμο!

Συνημμένα φαίνονται οι διαδρομές που πραγματοποιούμε κατ’ έτος:

Δυστυχώς δεν μπορώ να παρευρεθώ!

ΣΚΙΑΘΙΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

stskiath@gmail.com

Tel: 6981990399

Η ιστοσελίδα μας: https://www.hikingteam.gr/

Η παρουσία μας στο fb: https://www.facebook.com/groups/hikingteamsyros

Share the Post

About the Author

Comments

Comments are closed.