Αναβάσεις σε διάσημα βουνά

Αναβάσεις σε διάσημα βουνά

Κραμπόν και πιολέ

Κραμπόν και πιολέ εδώ:

Ταινίες που αφορούν αναβάσεις σε διάσημα βουνά

Η καταγραφή της περιπετειώδους ανάβασης μιας ομάδας Ελλήνων ορειβατών τον Σεπτέμβριο του 2003, στο βουνό Cho Oyu (κορυφή των Ιμαλαΐων με υψόμετρο 8.201 μέτρα, η 6η ψηλότερη στον κόσμο). Η κάμερα ανήκει στον σκηνοθέτη – ορειβάτη Παύλο Τσιαντό και εκπαιδευτή μου στην ορειβασία..

Η πρώτη ελληνική αποστολή στο Έβερεστ δια χειρός του εκπαιδευτή Παύλου Τσιαντού*. Ένας υπέροχος άνθρωπος, πραγματικός βουνίσιος και μόνο η επαφή μαζί του σου μεταδίδει την αγάπη για το βουνό.
Στο ντοκιμαντέρ τώρα, είναι κάτι που πρέπει να δείτε όλες/οι κυρίως γιατί μας δείχνει τα θετικά και τα αρνητικά μιας τόσο δύσκολης αποστολής.
Την Άνοιξη του 2004, ξεκινάει την ανάβαση στο Έβερεστ ενισχυμένη με τη συμμετοχή του γνωστού ελληνοαμερικανού ορειβάτη Pete Athans. Όταν όμως οι ορειβάτες έρχονται αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα ενός θανάτου στο βουνό για δεύτερη φορά, η πίστη στο όραμα και το ομαδικό πνεύμα, απομένουν ως το τελευταίο απόθεμα το οποίο καλούνται να επιστρατεύσουν, για την πραγματοποίηση του στόχου.
 

Βόρεια ορθοπλαγιά του Eiger:
Το Beckoning Silence είναι μια βρετανική τηλεοπτική ταινία του 2007 που ακολουθεί και την ανεπιτυχή προσπάθεια να ανέβει στην βόρεια ορθοπλαγιά του Eiger με επικεφαλής τον Toni Kurz το 1936. Στην ταινία μιλάει ο ορειβάτης Joe Simpson (Αγγίζοντας το Κενό), του οποίου το ίδιο βιβλίο ενέπνευσε την ταινία.Την ταινία μπορείτε να τη δείτε πατώντας εδώ.
 

“Art of freedom”
Το ντοκιμαντέρ αυτό απαντάει σε κάποια από τα πιο σημαντικά ερωτήματα του φαινομένου των πολωνικών αποστολών στα Ιμαλάια. Οι Πολωνοί είναι οι κυρίαρχοι των ψηλότερων κορυφών τα τελευταία 20 χρόνια αναδεικνύοντας δεκάδες ολοκληρωμένους ορειβάτες. Οι αναβάσεις τους ξεχωρίζουν όχι μόνο για τις νέες διαδρομές αλλά και για τη νέα προοπτική που έθεσαν στον ιμαλαϊσμό. Με αυθεντικό στυλ, αντοχή και ευσυνειδησία για την ευημερία της ομάδα και αλληλεγγύη κατακτούν τις παγωμένες κορυφές. Δείτε την ταινία πατώντας εδώ.
 
 

Η «αδιανόητη» νέα διαδρομή του Τζεφ, η Metanoia, στη βόρεια πλευρά του Eiger στην Ελβετία, άλλαξε τη ζωή του για πάντα και τον προετοίμασε για τη μεγαλύτερη περιπέτεια που έζησε ποτέ – την αναρρίχηση της ζωής του, καθώς χάνει αργά όλες τις φυσικές του ικανότητες και αντιμετωπίζει τη δική του θνησιμότητα. Πρόκειται για μια περιπέτεια που διαπερνά το μυαλό μέσα από το χρόνο και το διάστημα που δίνει τη φυσική μορφή στις μοναδικές φιλοσοφίες του Jeff και την εμπνευσμένη δημιουργική ιδιοφυΐα.
Θα τη βρείτε πατώντας εδώ.
 
 

….και κινηματογραφικές παραγωγές τέτοιων περιπετειών!!

Share the Post

About the Author

Comments

Comments are closed.